Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Tampereen Tyttöjen Talo

Home » Osallistu toimintaan » Setlementtitalot » Tampereen Tyttöjen Talo

Tampereen Tyttöjen Talon® toiminta on suunnattu 12-29-vuotiaille kaikille pirkanmaalaisille tytöksi tai naisiksi identifioituville ja tyttöyttään pohtiville, sukupuolen moninaisuus huomioiden. Kunnioitamme itsemäärittelyä.

Toiminta on maksutonta ja tapahtuu pääsääntöisesti iltapäivisin ja iltaisin. Talolle voi tulla viettämään vapaa-aikaa, harrastaa, tavata uusia ihmisiä ja saada kavereita, osallistua ryhmiin tai saada keskusteluapua.

Tyttöjen Talolla työskentelee vakituisten työntekijöiden lisäksi tuntityöntekijöitä ryhmänohjaajina. Talon arjessa on usein harjoittelijoita ja vapaaehtoisia, joilla kaikilla on salassapitovelvollisuus. Lue lisää täältä.

Tilaa Tyttöjen Talon uutiskirje tästä.

Toiminta

Tyttöjen Talolla on avointa toimintaa, avoimia ja suljettuja ryhmiä, yksilötyötä sekä seksuaalineuvontaa ja seksuaaliväkivaltatyötä. Kaikki toimintamme on maksutonta.

Lukujärjestys

Lukujärjestys tekstimuodossa.

 

Ajankohtaista

Tyttöjen Talo järjestää noin kerran kuukaudessa Taloinfon Tyttöjen Talon toiminnasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Ilmoittautumiset etukäteen henkilökunnalle.

Tyttöjen Talo englanniksi.

Vielä tämä viikko aikaa ilmoittautua Tampereen Tyttiksen KESÄLEIRILLE! 🌞⛱️🌈

Kenelle: 13-18-vuotiaille tytöille sukupuolen moninaisuus huomioiden
Milloin: 18.6.-20.6.
Missä: Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
Muuta: Maksuton leiri, joka sisältää kuljetuksen, majoituksen ja ruoat.

Tyttöjen Talon ohjaajat Tiina ja Oili ovat leirillä mukana. Leirin elämysaktiviteetteja ohjaavat Marttisen leirikeskuksen ohjaajat. Toukokuun aikana tulee leirille lähtijöille 1-2 yhteistä noin tunnin suunnittelutapaamista Tyttöjen Talolla. Suunnitellaan yhdessä, mitä leirillä tarkalleen tehdään. Esimerkiksi mennäänkö melomaan vai tehdäänkö kynttilöitä?

Ilmoittautuminen ja kysymykset: 
Tiina Lindgren 046 9200 474, tiina.lindgren@setlementtitampere.fi
Oili Ollila 050 4650 882, oili.ollila@setlementtitampere.fi

#tampereentyttis
#setlementtitampere
#tämäkinonsetlementtitampereentoimintaa
Tyttöjen Talon Kulttuurimme tutuksi juhla 17.4. kello 16.30-20🎉

Meidän loistavat kävijät järjestävät muille Tyttöjen Talon kävijöille juhlat 😍 Tutustutaan kävijöiden kulttuureihin ruoan, taiteen ja musiikin keinoin! Juhlat mahdollistaa Masseista mahiksia toimintaraha 🔥

HUOM❗ Tyttöjen Talolla ei ole muuta toimintaa tuolloin keskiviikkona kuin Kulttuurimme tutuksi juhlat! Ovet aukeaa kello 16.30. 

#tampereentyttis
#tämäkinonsetlementtitampereentoimintaa
Tampereen Tyttöjen Talolla on lemmikkipäivä huomenna keskiviikkona 10.4. Huomaa että paikalla on ainakin yksi koira ja kissa. 

#tampereentyttis #setlementtitampere
Hyvää kansainvälistä romanien kansallispäivää! Latšo internationaalo romanengo diives tumenge!

8.4. on romanien kansallispäivä, jota on vietetty vuodesta 1990. Huhtikuussa vietetään myös romanihistorian kuukautta, josta esim. @rauhankasvatus on tehnyt hyviä postauksia.

"Suomen romanit ovat saapuneet maahan yli 500 vuotta sitten, mutta edelleen iso osa romaneista kokee arjessaan ennakkoluuloja, tietämättömyyttä ja syrjintää.  Tutkimukset osoittavat, että syrjinnän kokemukset ovat erityisen yleisiä nuorten keskuudessa ja heikentävät merkittävästi osallisuuden kokemusta. Esimerkiksi Lapsiasiainvaltuutetun toimiston tutkimus ”Romanilasten hyvinvointi ja oikeuksien toteutuminen” (2023), antaa tärkeää tietoa romanilasten kohtaamasta syrjinnästä nykypäivän Suomessa. Tutkimustuloksissa lapset itse nostivat tärkeimmiksi tavoiksi hyvinvoinnin ja oikeuksien edistämiseksi seuraavat asiat: 

- tiedon lisääminen romanikulttuurista 
- romanilasten ja pääväestön yhteiset kohtaamiset 
- pääväestön romaneja kohtaan olevien asenteiden muutos sekä romanilasten oikeus tulla kohdatuksi yksilöinä"

Lähde: https://rauhankasvatus.fi/romanien-kansallispaiva

#tampereentyttis #setlementtitampere #romanienkansallispäivä #romanihistoriankuukausi
Tampereen Tyttöjen Talolla jälleen tulossa Talotoimikunta: Maanantaina 8.4. kello 17-18 ✨

Teemana: Tampereen Tyttöjen Talon 20v. juhlat 🎉

Tule suunnittelemaan juhlia Tyttöjen Talolle ja kuulemaan lisää mitä ollaan jo mietitty!

#tampereentyttis
#tyttis20v
#tämäkinonsetlementtitampereentoimintaa
Huom! Tampereen Tyttöjen Talo on kiinni maanantaina 1.4.2024. Hyvää pääsiäistä kaikille ☀
Ensi keskiviikkona 3.4. on swap-tori ja vaatteiden tuunaus/korjausilta! Tervetuloa klo 15-19. Voit tuoda itsellesi tarpeettomia vaatteita ja tavaroita (ei lastenvaatteita). Ota mukaan oma kangas- tai muovipussi. Tule tekemään löytöjä ilmaiseksi!

#swaptori #tampereentyttis #setlementtitampere

Uutisnostot

Lahjoitusten avulla saamme aikaiseksi paljon hyvää

Kaikki lahjoitukset, niin yritysten kuin yksityishenkilöiden, ovat yhdistyksellemme tärkeitä ja tervetulleita. Jo pienellä summalla voimme tarjota vaikkapa lämpimän aterian sitä tarvitsevalle kanssakulkijalle. Halu auttaa konkretisoitui Ateria asunnottomalle -kampanjassa viime lokakuussa. Järjestimme Keskustorin Nakkifakiirin kanssa mahdollisuuden lahjoittaa kuuden euron hintaisia aterialahjakortteja. Lahjakortin vastaanottaja sai lunastaa valitsemansa lämpimän aterian Nakkifakiirin kioskilta sen aukioloaikoina. Kampanjan tuotti yksityisten ihmisten […]

#NOEXCUSE – loppu naisiin kohdistuvalle väkivallalle

Lauantaina 25.11. vietetään kansainvälistä teemapäivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuisesti merkittävä naisten terveyttä ja tasa-arvoa koskeva ihmisoikeuskysymys. Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja lähisuhdeväkivaltaa tapahtuu kaikissa kulttuureissa, yhteiskuntaluokissa ja ikäluokissa. Väkivalta on aina väärin ja satuttava kokemus, josta voi myös toipua. Apua kannattaa ehdottomasti hakea, eikä yksin pidä jäädä. Naisiin kohdistuva väkivalta tarkoittaa kaikkia […]

Tyttöjen kesken – sukupuoliodotuksia purkamassa

Yhteistyökumppanimme Loisto setlementin sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön koordinaattori Laura Ranki on kirjoittanut erinomaisen artikkelin: Kansainvälistä tyttöjen päivää juhlitaan jälleen tuttuun tapaan lokakuun 11. päivä. Tyttöjen päivänä lisätään tietoisuutta tyttöjen ihmisoikeuksista niin Suomessa kuin maailmallakin, edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia ja puretaan tyttöihin kohdistuvia ahtaita sukupuolinormeja. Setlementtiliikkeessä vastaamme osaltamme tyttöjen osallistumismahdollisuuksien rikastamiseen ja sukupuolinormien laventamiseen tekemällä kohdennettua työtä tyttöjen […]

Seksiin tarvitaan aina suostumus

Vuoden 2023 alusta voimaan tulleen lainsäädännön mukaan seksiin tarvitaan osapuolten suostumus. Seksuaalirikoslaki on muuttunut, mutta ihmisten tietoisuus asiasta välttämättä ei. Suostumukseen perustuvan uuden seksuaalirikoslain tärkein piirre on yksilön itsemääräämisoikeus. Setlementti Tampereen kriisityöntekijät kertovat, että uusi suostumukseen perustuva seksuaalirikoslaki aiheuttaa hämmennystä. Useimmat haluavat kunnioittaa toisten seksuaalirajoja, mutta pelkäävät rikkovansa niitä vahingossa. Moni miettiikin, kuinka suostumuksesta voi […]

Yhteystiedot

tyttojentalo@setlementtitampere.fi

ohjaajat, puh. 050 566 8424, 046 9200 474 ja 050 465 0882

seksuaaliväkivaltatyöntekijä p. 050 489 8544

Käynti- ja postiosoite:

Pyhäjärvenkatu 1 B 1, 33200 Tampere