Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Kipinä – kiusaamisväkivaltatyö

Tukea ja neuvontaa kiusaamisasioissa

 

Home » Palvelut » Kipinä – kiusaamisväkivaltatyö

Kipinä tarjoaa tukea ja neuvontaa kiusaamisasioissa. Maksuttomat palvelumme on tarkoitettu yli 15-vuotiaille pirkanmaalaisille sekä heidän läheisilleen. Palveluissamme ei ole yläikärajaa eikä ole merkitystä, kuinka pitkä aika kiusaamiskokemuksista on kulunut. Yhteyttä voivat ottaa myös kiusaajat sekä työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka työssään kohtaavat kiusaamiskysymyksiä.

Kipinä – kiusaamisväkivaltatyö on Setlementti Tampere ry:n toimintaa. Toimintaa rahoittaa STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus).

Tilaa Kipinän uutiskirje tästä.

Työmuodot

Yksilötyö

Lyhytaikaista kriisi- tai jälkihoitoa kiusaamiskokemuksia kohdanneille. Ei ole väliä kuinka pitkä aika kiusaamiskokemuksista on kulunut.

Vertaistuki

Vertaistuki tarjoaa kiusatuksi joutuneille turvallisen paikan kiusaamiskokemusten läpikäymiseen muiden kiusaamista kokeneiden kanssa. Järjestämme muutaman kerran vuodessa ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä.

Työpajat

Nuorille suunnatuissa työpajoissa puhutaan kiusaamisesta yleisellä tasolla ja herätellään ajatuksia erilaisten harjoitusten avulla.

Koulutus ja konsultointi

Ammattilaiset ja vapaaehtoiset voivat ottaa meihin yhteyttä, mikäli kokevat tarvitsevansa neuvontaa tai konsultaatiota kiusaamiskysymyksissä.

Chat

Jos haluat keskustella anonyymisti verkossa kiusaamiskokemuksista, tuu linjoille Kipinän Discordiin!

Tietoa kiusaamisesta

Mitä kiusaaminen on? Lue täältä lisää.

Ajankohtaista

Kiusaaminen tarttuu – mikä lääkkeeksi?

Tietokirjailija Elina Välimäen vieraskynä-kirjoitus ”Ei ole koulukiusaamista.” Tällaisen täräyksen kuultuani olin ymmälläni. Keskustelun jatkuessa aloin kuitenkin ymmärtää haastateltavani pointtia. Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Tiina Keskinen nimittäin perusteli väitettään pätevästi. Hänen mukaansa ei ole koulukiusaamista, on ”vain” kiusaamista ilman etuliitettä. On ilkeyttä ja julmuutta. Työpaikoilla, oppilaitoksissa, harrastuspiireissä, asuinyhteisöissä, netissä – kaikkialla, missä ihmiset kohtaavat. Koulukiusaaminen käsitteenä […]

Kiusaamisilmiö

Tuoreimman koulukyselyn mukaan 8 prosenttia 8.-9. luokkalaisista kokee viikoittain kiusaamista. Tutkimusten mukaan kiusaamista koetaan lähemmäs 10% myös korkeakouluissa ja työyhteisöissä. Aihe puhututtaa ja nousee otsikoihin vuodesta toiseen, mutta ilmiö ei näytä katoavan mihinkään – mistä siis on kyse ja miten voisimme rakentaa turvallisempia yhteisöjä? Kiusaaminen on väkivaltaa Ensinnäkin meidän tulee ymmärtää ja tunnustaa, että kiusaamisessa […]

Posti- ja käyntiosoite

Nalkalankatu 12 G, 33200 Tampere

Some

Facebook

Instagram

Yhteystiedot

kipina@setlementtitampere.fi

puh. 050 515 1489, Iina Vartiainen, kriisityöntekijä

puh. 050 355 0066, Tanja Niemelä, kriisityöntekijä