Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Palvelut » Kuntouttava työtoiminta

Osallisuutta vahvistava kuntouttava työtoiminta ja sosiaalinen kuntoutus

Voit saada uusia näkökulmia elämääsi ja kehittää samalla työelämävalmiuksiasi osallistumalla kuntouttavan työtoiminnan tai sosiaalisen kuntoutuksen palveluun yhdistyksessämme. Tavoitteena on lisätä hyvinvointiasi ja edistää työelämään paluuta.

Tarjoamme työtoimintaa eri kohderyhmille suunnatuissa kohtaamispaikoissamme sekä Nalkalan setlementtitalolla, johon on keskittynyt useita erilaisia palveluitamme. Yksikkömme ovat pieniä ja yhteisöllisiä – niissä on helppo viihtyä ja etsiä rauhassa omia voimavaroja. Palvelun aikana työskentelet avustavissa työtehtävissä, saat yksilöllistä tukea ja ohjausta ja osallistut omien tavoitteidesi ja mieltymystesi mukaan yksiköiden perustoimintaan kuten erilaisiin ryhmiin, tapahtumiin ja retkiin.

Toimintaan ohjaudutaan aikuissosiaalityön sopimuksella. Tutustu alla tarkemmin yksiköihimme ja ota yhteyttä, niin sovitaan tutustumisaika!

Voit olla yhteydessä myös palvelun vastuuhenkilöömme Suvi Niemiseen, puh. 050 3065735.

Seuraavissa yksiköissä on tehtäviä tarjolla.

Kansainvälinen Naisten tapaamispaikka Naistari

Naistarin erityisenä kohderyhmänä ovat maahan muuttaneet naiset, mutta myös kantasuomalaiset naiset ovat tervetulleita. Voit tutustua ohjaus- ja neuvonta-alan työtehtäviin avustavissa ohjaustehtävissä maahanmuuttajataustaisten naisten ja lasten parissa. Naistarilla valmistetaan päivittäin lämmin lounas sekä leivotaan kodinomaisessa keittiössä. Keittiötehtäviin kuuluvat myös tiskaus, kattaminen sekä kahvin tarjoaminen kävijöille. Aiempaa keittiöalan osaamista ei tarvita. Muita työtehtäviä ovat siivous- ja puhtaanapitotehtävät sekä pienten lasten hoitaminen sillä välin, kun äidit opiskelevat suomen kieltä. Voit osallistua myös mm. suomen kielen opetukseen, hyvinvointia vahvistavaan ryhmätoimintaan sekä erilaisiin tapahtumiin ja retkille.

 

Miesten Kansalaistalo Mattila

Mattila tarjoaa miehille pieniä korjaus- ja kunnossapitotöitä sekä avustavia ohjaustehtäviä miesten avoimessa toiminnassa ja erilaisissa toiminnallisissa ryhmissä (salibandy, jalkapallo, metsäreissut). Voit myös osallistua erilaisiin talkootöihin, retkiin ja tapahtumiin.

Tesoman Wihreä Puu

Wihreä Puu on Tesoman alueen kohtaamispaikka kaikenikäisille. Kuntouttavan työtoiminnan työtehtävinä kohtaamispaikassa on erilaisia puhtaanapitotehtäviä ja pienimuotoisia keittiötöitä. Halutessasi voit tulla kokeilemaan myös avustavia ohjaustehtäviä avoimeen koululaistoimintaamme. Lisäksi voit osallistua Wihreän Puun järjestämiin erilaisiin tapahtumiin ja retkille.

Yhteisökahvila OmaNaapuri

Tesoman yhteisökahvilassa pääset tutustumaan monipuolisesti kahvilatyöskentelyyn erilaisissa avustavissa tehtävissä. Et tarvitse aiempaa keittiöalan osaamista. Työtehtävinä ovat esimerkiksi ruoan ja leivonnaisten valmistaminen, vitriinin täyttäminen, asiakaspalvelu, kahvin keittäminen ja kahvilan tilojen siisteydestä huolehtiminen. Halutessasi voit myös osallistua yhteisökahvilan vireään yhteisölliseen toimintaan.

Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talon kohderyhmänä ovat 12–29-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset. Tyttiksellä osallistut avustavana ohjaajana Tyttöjen Talon monipuoliseen avoimeen toimintaan ja erilaisiin toiminnallisiin ryhmiin yhdessä ohjaajien ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Auttelet myös tilojen siisteydestä huolehtimisessa.

Nalkalan Setlementtitalo

Yhdistyksemme hallintopalveluissa voit osallistua erilaisiin toimistotöihin sekä tila- ja kokouspalveluihin liittyviin tehtäviin. Tarjolla on myös vahtimestarin töihin liittyviä avustavia tehtäviä kuten pieniä huoltotöitä, postin jakelua ja monistamista. Nalkalan Setlementtitalo tarjoaa monia matalan kynnyksen palveluja kansalaisille ja siellä työskentelee nelisenkymmentä työntekijää. Työskentely-ympäristö on viihtyisä ja kannustava.