Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Tietoa meistä » Mikä on setlementti?

Mikä on setlementti?

Setlementti-sana on suora lainaus englannin kielestä (settlement, to settle). Se tarkoittaa asutusta, asettumista asumaan, sopeutumista ja sovittamista. Setlementti-sana tarkoittaa myös Suomen Setlementtiliiton paikallista jäsenyhdistystä. Olemme Suomen Setlementtiliitto ry:n jäsen. 

Setlementtiliike on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö ja kansalaisliike, joka edistää ihmisten välistä vuoropuhelua, merkityksellisyyden kokemuksia ja elinikäistä oppimista yhteiskunnassa. Ovemme ovat avoinna kaikille. Olemme myös osa kansainvälistä setlementtiliikettä, Suomeen setlementtityö saapui vuonna 1918. Nykyisin Suomessa toimii 32 setlementtiä eli paikallisyhdistystä.

Setlementtityö rakentaa tulevaisuuden Suomea, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen, yhteisöllinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen, ekologisesti kestävä yhteiskunta. Teemme tämän vapaan sivistystyön, kansalaistoiminnan, matalan kynnyksen toiminnan, kriisityön, kehittämistoiminnan ja vaikuttamistoiminnan keinoin. Lisäksi setlementtiliike tuottaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Olemme rohkeasti ihmisen puolella.

Setlementtiliikkeen perustarkoituksena on kannustaa ja tukea ihmistä löytämään omat voimavaransa ja käyttämään niitä yhteisöissä sekä tukea ihmisten hyvää elämää heidän kaikissa elämäntilanteissaan. Sitoudumme vaikeimmassa tilanteessa olevien ihmisten aseman edistymiseen.

Tule mukaan harrastamaan ja oppimaan, vapaaehtoistyöhön ja tutustumaan muihin alueen ihmisiin. Meiltä saat myös tukea elämän vaikeisiin hetkiin.

Tervetuloa setlementtiin!

Tutustu setlementteihin!