Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Lahjoitusten avulla saamme aikaiseksi paljon hyvää

Lahjoitusten avulla saamme aikaiseksi paljon hyvää

Kaikki lahjoitukset, niin yritysten kuin yksityishenkilöiden, ovat yhdistyksellemme tärkeitä ja tervetulleita. Jo pienellä summalla voimme tarjota vaikkapa lämpimän aterian sitä tarvitsevalle kanssakulkijalle.

Halu auttaa konkretisoitui Ateria asunnottomalle -kampanjassa viime lokakuussa. Järjestimme Keskustorin Nakkifakiirin kanssa mahdollisuuden lahjoittaa kuuden euron hintaisia aterialahjakortteja. Lahjakortin vastaanottaja sai lunastaa valitsemansa lämpimän aterian Nakkifakiirin kioskilta sen aukioloaikoina. Kampanjan tuotti yksityisten ihmisten lahjoittamia aterialahjakortteja yhteensä 549 kappaletta. Lahjakortit jaettiin niitä tarvitseville Tampereen Asunnottomien yönä 17.10.2023 sekä tapahtuman jälkeen yhteistyökumppaniemme kautta.

Lasten ja nuorten hyväksi

Odd Fellow Lastenrahastosäätiö lahjoitti 1200 euroa kohtaamispaikka Wihreän Puun ja Liikuttava Kaveri -toiminnan joulujuhlan järjestämiseen.

Säätiön lahjoituksella Wihreässä Puussa järjestettiin lämminhenkinen ja yhteisöllinen joulujuhla. Joulujuhlaan sisältyi Timo-taikurin esitys, lasten ideoima ja toteuttama jouluinen näytelmä, jouluruokaa, pienet yllätyspaketit, yhdessäoloa sisällä ja ulkona. Koteihin lähti illansuussa väsyneitä, mutta onnellisia lapsia.

Myös ohjelmistoyritys Ambientia tuki 640 euron lahjoituksellaan Wihreän Puun toimintaa. Yritys järjestää kaksi kertaa vuodessa urheiluhaasteen, jossa sen henkilöstö kerää pisteitä valitsemalleen hyväntekeväisyysjärjestölle. Setlementti Tampere ry oli yksi kohteista kevään 2023 haasteessa. Lisäksi yrityksen henkilöstöllä oli mahdollisuus lahjoittaa osuus omasta kesälahjastaan Setlementti Tampereelle.

Ambientan lahjoitussumma käytettiin uudessa jalkautuvassa lapsi-/nuorisotyössä Tesoman alueella kahden pizzaperjantai-illan (tytöille ja pojille omansa) raaka-ainehankintoihin sekä yhteen elokuvakäyntiin. Ideat olivat nuorten omia. Nuorten toiveista noussut yhteinen mukava tekeminen on luonut hyvää fiilistä. Se on myös edesauttanut luottamuksen ja arvostuksen syntymistä nuorten ja työntekijöiden välille.

Tyttöjen ja nuorten naisten hyväksi

Tampereen Tyttöjen Talo on saanut lukuisia yksityisiä lahjoituksia. Lahjoituksia ovat antaneet myös esimerkiksi Fatta Oy 250 €, Miela Designroom 190 €, Soroptimistit (Tammerkoski) 150 € ja Tampereen Merkonomit ry 1000 euroa.

Soroptimistit ovat tehneet lahjoituksia useana vuonna. Heidän kanssaan keskustellaan aina etukäteen, mihin lahjoitus kohdennetaan. Vuonna 2023 käytiin katsomassa Barbie-elokuvaa, joka nosti esiin useita ajankohtaisia tyttöjen ja nuorten naisten elämään nyky-yhteiskunnassa vaikuttavia asioita.

Kaikki lahjoitukset käytetään Tyttöjen Talon tavoitteiden mukaisesti tyttöjen ja nuorten naisten hyvinvointia edistäviin toimintoihin kohderyhmän moninaisuus huomioiden. Useimmiten lahjoituksia ei ole kohdennettu tiettyyn tarkoitukseen, mutta lahjoitusten kommenttikentissä on saattanut olla viesti tyyliin: Jatkakaa hyvää työtänne tyttöjen ja naisten hyväksi!

Haluatko sinäkin muuttaa maailmaa?

Lahjoittamalla tuet ja mahdollistat Setlementti Tampereen toimintaa. Voit sitoutua pidempään yhteistyöhön tai tehdä kertalahjoituksen. Jos haluat kohdistaa tukesi johonkin tiettyyn toimintaan tai erityiselle asiakasryhmälle, mainitse se lahjoituksen yhteydessä.

Lahjoituksella autat väkivallan uhreja, kiusattuja, ehkäiset syrjäytymistä ja tuet integroitumista yhteiskuntaan.

Lahjoituksilla tuet Setlementti Tampereen monipuolista sosiaalityötä: kriisityötä, ikäihmis-, lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä sekä monikulttuurista toimintaa, vapaaehtoistyötä sekä yhdistyksen setlementtitalojen muuta toimintaa.

Lämmin kiitos!

Tee kertalahjoitus – Setlementti Tampere