Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Setlementti Tampereen Teatteri NEO mukana Teatterikesässä

Setlementti Tampereen Teatteri NEO mukana Teatterikesässä

Ensi viikolla Tampereen kadut ja esiintymisareenat valtaa Tampereen Teatterikesä, joka on Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali.

Tämän kesän ohjelmistossa nähdään kansainvälistä tunnustusta saaneen Back to Back Theatren elokuva Shadow. Australialaisen ammattilaisteatterin työryhmään kuuluu kehitysvammaisia näyttelijöitä. Back to Back -teatteri on yli 30 vuoden ajan tehnyt esiintyvää taidetta, jonka tarkoituksena on kyseenalaistaa oletuksia siitä, kuka ja millaiset ihmiset voivat näkyä lavoilla ja valkokankailla. Työryhmän tavoitteena on myös herättää katsoja pohtimaan suhdetta omaan itseensä.

Pääohjelmistoon kuuluvan Shadow-elokuvan keskustelutilaisuudessa on tänä vuonna mukana tuttuja kasvoja. Setlementti Tampereen toimintaan kuuluvan Teatteri NEOn näyttelijä Mari Heinilä ja mentori Riikka Papunen ovat kertomassa näkemyksiään elokuvasta ja näyttelemisestä.

Näytöksen ajankohta: Torstai 10.8. klo 19. Näytöspaikka: Tullikamarin Pakkahuone.

NEO edistää yhdenvertaisuutta

Teatteri NEO on vuonna 2020 koolle kutsuttu tamperelainen näyttelijäryhmä, johon kuuluu tällä hetkellä yhdeksän kehitysvammaista näyttelijää ja kaksi mentoria.

 

 

Teatteri NEOssa toteutetaan ja kehitetään uudenlaista tuetun taiteellisen työn mallia. Mallin tarkoituksena on tukea kehitysvammaisten ihmisten yhdenvertaisuutta työllistyä esittävän taiteen alalla.

Teatteri NEO ei tuota omia produktioita, vaan toimii mallin kehittäjänä ja alustana Tampereen alueen kehitysvammaisille näyttelijöille tulla palkatuksi freelance-pohjaisesti ammattilaisproduktioihin. Mallissa olennaista on tuki: kehitysvammaisen näyttelijän tarvitsema tuki on sekä taiteellista että sosiaalista ja hoidollista. Teatteri NEOssa tästä tuesta vastaa kaksi tehtävään nimettyä mentoria Riikka Papunen (taiteellinen tuki) ja Sanna Neuvonen (sosiaalinen ja hoidollinen tuki).

Teatteri NEOn kuulumisia pääset seuraamaan some-kanavilla Instagramissa ja Facebookissa. Syksyn aikana ilmestyvät myös NEOn omat nettisivut.