Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Jokainen päivä on naistenpäivä

Jokainen päivä on naistenpäivä

Kansainvälisellä naistenpäivällä 8. maaliskuuta on pitkät perinteet Naistarilla, sillä päivää on vietetty naisten kohtaamispaikan alkuajoista lähtien.

Naisten oikeudet ja asema ovat Naistarin arjessa läsnä vahvasti monin tavoin.

-Esimerkiksi Opi suomea lukemalla –ryhmässä olemme käsitelleet tasa-arvokysymyksiä. Juuri ennen naistenpäivää meillä oli keskustelutilaisuuksia naisten hyvinvoinnista ja seksuaalioikeuksista, vetäjänä kätilö ja viittä-vaille-valmis seksuaaliterapeutti Jasmina Kamenica, kertoo Naistarin ohjaaja Katja Jäättelä.

Tänä vuonna Naistarilla vietetään naistenpäivää torstaina 7.3 klo 10-14.  Naistenpäivän kakkukahvit nautitaan klo 13. Kahvittelun lomassa lauletaan yhteislauluja, vetäjänä harjoittelija Mariam Men. Lisäksi Naistari järjestää yhdessä UN Women Tampereen järjestön vapaaehtoisten kanssa taidepajan teemalla Mitä naisena oleminen minulle merkitsee? Juhliin on kutsuttu Naistarin kävijöitä ja yhteistyötahoja.

Mitä naistenpäivä merkitsee Naistarin kävijöille?

Abisha, Nepal: Nepalissa työpaikan esihenkilö muistaa naistyöntekijöitä pienellä lahjalla ja päivää juhlistetaan syömällä hyvin ja tanssimalla yhdessä. Naisille järjestetään myös hemmotteluhetkiä. Mukavaa, että Naistarilla voimme jatkaa tätä perinnettä.

Valentina, Venäjä: Venäjällä Naistenpäivä on palkallinen vapaapäivä ja päivää juhlistetaan antamalla naisille kukkia ja lahjoja. Usein myös työnantaja järjestää naisille virkistymispäiviä.

Hibaaq, Somalia: Somaliassa ei juhlita naistenpäivää. On mukava, että Naistarilla vietämme juhlaa, keskustelemme ja kahvittelemme yhdessä.

Hakima, Afganistan: Aikaisemmin Afganistanissa naistenpäivä oli vapaapäivä, kaikki juhlivat yhdessä. Työpaikalla työnantaja muisti naisia lahjoilla. Yliopistoissa ja oppilaitoksissa järjestettiin naisten urheilukilpailuja. Nyt Talebanin aikaan naistenpäivää ei vietetä. Naiset eivät saa nyt työskennellä kodin ulkopuolella ja tytöt eivät saa opiskella. Suomessa on naisten ja miesten välillä tasa-arvo ja naisia kunnioitetaan – se on tosi hieno asia. Naistarilla joka päivä on naistenpäivä. Täällä naiset auttavat toisiaan ja heitä neuvotaan, miten Suomessa toimitaan. Meille on myös kerrottu naisten oikeuksista – se on hyvin tärkeää!

 

Voit tukea maahanmuuttajataustaisten naisten hyvinvointia tekemällä lahjoituksen Naistarille. Voit tehdä lahjoituksen esimerkiksi tekstiviestillä, Mobilepay:lla tai pankkisiirrolla. Tee kertalahjoitus – Setlementti Tampere