Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » ”Ystävä rakas, tahdotko olla mukana rakentamassa tulevaisuuden ihanneyhteiskuntaa?”

”Ystävä rakas, tahdotko olla mukana rakentamassa tulevaisuuden ihanneyhteiskuntaa?”

Nämä Miina Sillanpään sanat sopivat hyvin myös nykypäivään. Lokakuun ensimmäinen päivä, Miina Sillanpään ja järjestöjen päivä, juhlistaa kansalaistoimintaa ja sen yhteiskunnallisia vaikutuksia. Se kunnioittaa Miina Sillanpään laajaa elämäntyötä, joka on esikuva monelle kansalaisjärjestölle.

Miina Sillanpää (4.6.1866 – 3.4.1952) syntyi torppariperheeseen, mutta nousi tärkeäksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Sillanpää toimi kansanedustajana 38 vuotta ja hänestä tuli ensimmäinen naisministeri vuonna 1926. Hän oli uranuurtaja, tasa-arvon ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ajaja sekä kansalaisvaikuttaja. Hän toimi useissa luottamustehtävissä, otti aktiivisesti kantaa ja pyrki vaikuttamaan epäkohtiin yli puoluerajojen.

Hänen sydämenasianaan oli parantaa heikko-osaisten asemaa. Sillanpää perusti Suomeen ensikodit, toimi aktiivisesti palvelijattarien oikeuksien ja työolojen parantamiseksi sekä kiinnitti huomiota vanhusten asemaan yhteiskunnassa.

Nykypäivänä kansalaisjärjestöt jatkavat Sillanpään perintöä toiminnassaan. Kansalaisjärjestöissä vuorovaikutus ja yhteistyö eri tahojen kanssa ovat merkittäviä keinoja ajaa tärkeitä asioita.

Rohkeasti ihmisen puolella

Setlementti Tampere ry edistää oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Uskomme, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä. Olemme uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, yleishyödyllinen järjestö.

Toimintamme tavoittaa tuhansia ihmisiä ja tuottaa hyvinvointia paikallistasolla. Esimerkiksi väkivallan uhri pääsee matalalla kynnyksellä kriisiavun piiriin. Kiusaamista kokenut voi ottaa yhteyttä kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapisteeseen ja saada kriisi- tai jälkihoitoa. Omavoimasta saa tukea ja neuvoja neurokirjon aikuisuuteen liittyvissä asioissa. Välitä! Nuorten hanke tekee ennaltaehkäisevää työtä nuorten parissa, joilla on riski tehdä seksuaalista väkivaltaa. Kohtaamispaikat – Mattila, Naistari, Tyttöjen Talo, Wihreä Puu, Voimavirta Olkkari ja Yhteisökahvila OmaNaapuri – luovat kaikille mahdollisuuksia kuulua johonkin yhteisöön.

Tarjoamme monia mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä tasavertaisemman yhteiskunnan puolesta. Vapaaehtoinen voi osallistua toisen ihmisen tasa-arvoiseen kohtaamiseen, auttamiseen ja tukemiseen. Tavallisen ihmisen tiedot ja taidot riittävät, mutta vapaaehtoinen voi myös hyödyntää jotain erityisosaamistaan. Vapaaehtoistoiminnassa saa hyvän mielen, arvokasta kokemusta ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa.

 #järjestöjenpäivä #miinasillanpää