Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Teatteri NEO:n ”Kolme tapaa valmistaa Villisorsa” sai ensi-iltansa!

Teatteri NEO:n ”Kolme tapaa valmistaa Villisorsa” sai ensi-iltansa!

Teatteri NEO:n Henrik Ibsenin Villisorsasta inspiroitunut ”Kolme tapaa valmistaa Villisorsa” sai ensi-iltansa 25.10. Liikelaiturin tiloissa.

Setlementti Tampereen hanke Teatteri NEO ja Tampereen Teatteri ovat hiljalleen rakentaneet ammatillista ja rakenteellista yhteistyötä keväästä 2021 alkaen ja ensi-illan myötä puolitoista vuotta jatkunut yhteistyö pääsi vihdoin näkyväksi myös liveyleisölle.

Teatteri NEO:n kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien näyttelijöiden ja Tampereen Teatterin ammattilaisten yhteistyö rakentuu yhteisille harjoitusjaksoille, joissa näyttelijät ja ohjaaja työskentelevät näytelmätekstien ja improvisaation parissa. Erityisen merkittävää on yhteistyön valtarakenteita purkava luonne sekä uutta, monimuotoista taiteellista ilmaisua rakentava, pitkäjänteinen työtapa.

”Tätä varten me olemme olemassa teatteri NEO:na: että me pääsemme esiintymään ritirinnan yhdessä ammattilaisten ja muiden esiintyvien taiteiden ammattilaisten kanssa – Esiinnymme ja sillä tavalla muutamme hieman maailmaa!”

Myös itse esitys sai ensi-iltayleisöltä innostuneen vastaanoton.

”Esitys oli nerokkaasti rakennettu. Kaksi näyttelijää esitti samaa roolia yhtä aikaa. Salin tunnelma oli lämminhenkinen ja esityksen alussa katsojia johdateltiin oman turvapaikan etsimiseen. Tästäkin syystä esitys ja sali tuntuivat siinä hetkessä ikäänkuin turvapaikalta.”

Teatteri NEO on Setlementti Tampereen hanke, jota Taiteen edistämiskeskus TAIKE tukee. Nuorten elämänhallintaa ja osallisuutta tukevan toiminnan kohderyhmänä ovat kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat nuoret sekä heidän läheisensä.