Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Solidaarisuutta setlementtiliikkeessä!

Solidaarisuutta setlementtiliikkeessä!

Ukrainan sotatila on aiheuttanut hyvin haasteellisen tilanteen viimeisen parin viikon aikana myös Ukrainan naapurimaissa Unkarissa ja Romaniassa, kun tuhansittain sotapakolaisia pyrkii rajan yli. Paikalliset setlementtitoimijat organisoivat apua naapurimaihin pyrkiville pakolaisille tarjoamalla suojaa, ruokaa ja elintarvikkeita.

Kansainvälinen Setlementtiliitto tukee paikallistoimijoiden työtä koordinoimalla lahjoituksia ja pyytää myös jäsenjärjestöjään osallistumaan tukemiseen joko rahallisesti tai vapaaehtoiseksi hakeutumisen mahdollisuudesta tietoa välittäen.

Kuinka tukea rahalla:

Rahallista tukea voi antaa joko Kansainvälisen setlementtiliiton IFS:n (The International Federation of Settlements and Neighborhood) tai Suomen Setlementtiliiton kautta. Kaikki lahjoitukset menevät lyhentämättöminä perille avun tarvitsijoille.

Kansainvälinen setlementtiliitto IFS (The International Federation of Settlements and Neighborhood) www.ifsnetwor.org > Lahjoita. Maksu luottokorttimaksuna Paytralin kautta, viestiksi: ”Ukraina”.

Suomen Setlementtiliiton kautta tilisiirtona

Tuen saajan tiedot: Tilin nimi: Suomen Setlementtiliitto ry | Pankki: Den Danske Bank | Tilinumero IBAN: FI11 8000 1600 0615 44 | Swift-koodi: DABAFIHH | Edunsaajan osoite: Suomen Setlementtiliitto r.y., Sturenkatu 11 A, 00510 Helsinki

Vapaaehtoiseksi:

Vapaaehtoistyölle on myös tarvetta paikan päällä. Kielitaitovaatimuksena sujuva englanti, venäjän ja ukrainan taidot ovat iso etu.

Lisätietoja:

Suomessa      pentti.lemmetyinen@setlementti.fi

Unkari            giczey.peter@eletfaegyesulet.hu

Romania        anna17hajni@gmail.com

Kansainvälinen yhteistyö – Suomen Setlementtiliitto