Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Setlementti Tampere ry on valittu Nollalinjan palveluntuottajaksi

Setlementti Tampere ry on valittu Nollalinjan palveluntuottajaksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on valinnut Setlementti Tampereen Nollalinjan palveluntuottajaksi seuraavallekin viisivuotiskaudelle.  THL vastaa Nollalinjan toiminnan järjestämisestä ja valtionavustuksen jakamisesta palveluntuottajalle. Nollalinjan toiminnan rahoittaa oikeusministeriö valtiolle kerättävästä rikosuhrimaksusta.

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö Setlementti Tampere ry on ollut valtakunnallisen Nollalinja -puhelinpalvelun palveluntuottaja sen käynnistämisestä asti. Vuosien 2017–2022 aikana Nollalinjalla ammattilaiset ovat vastanneet yli 57 000 puheluun. Päivystäjät ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat vaikeissa tilanteissa.

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voi soittaa mihin kellonaikaan tahansa. Anonyymi puhelinpäivystyslinja on auki 24 h/vrk, vuoden jokaisena päivänä. Soittajan ei tarvitse kertoa nimeään eikä puhelusta jää jälkeä puhelinlaskuun. Päivystäjien kanssa voi keskustella suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005.

Nollalinja auttaa naisia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa. Se auttaa myös niitä, jotka kokevat tai kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa.  Lähisuhdeväkivalta tarkoittaa tilanteita, joissa väkivalta kohdistuu nykyistä tai entistä kumppania, perheenjäsentä, lähisukulaista tai muuta läheistä kohtaan.

Lisää Nollalinja-palvelusta: www.nollalinja.fi