Mitä setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi videomme: Naapurina setlementti!

Home » Uutisarkisto » Wihreä Puu mukana järjestämässä suosittua puistoruokailua

Wihreä Puu mukana järjestämässä suosittua puistoruokailua

Viime kesänä järjestettiin ensimmäistä kertaa lapsille ja nuorille maksutonta puistoruokailua ja oheistoimintaa Peltolammin uimarannalla. Palvelun tarkoituksena on erityisesti pienituloisten lapsiperheiden tukeminen ja se osoittautui niin suosituksi, että toimintaa on tänä kesänä laajennettu Peltolammin uimarannan lisäksi myös Tesomajärven, hervantalaisen Suolijärven ja kaukajärveläisen Riihiniemen uimarannoille.

Tampereen kaupungin projektipäällikkö Jarno Koskinen kertoo, että uudet alueet valittiin hankkeeseen mukaan, koska tilastojen mukaan alueilla asuu keskimääräistä enemmän pienituloisia lapsiperheitä.

”Tämä on älyttömän hyvä palvelu ja tuo toimintaa rannoille, jotka ovat kesäisin kohtaamispaikkoja. Samalla se helpottaa varmasti monien lapsiperheiden arkea”, Koskinen perustelee.

Puistoruokailua järjestetään Peltolammin, Tesomajärven, Suolijärven ja Riihiniemen uimarannoilla 7. kesäkuuta ja 29. heinäkuuta välisenä aikana tiistaista perjantaihin kello 12–13. Juhannusviikolla ei ole ruokailua perjantaina 24. kesäkuuta.

Ruokailu on maksutonta ja tarkoitettu alle 16-vuotiaille tamperelaisille. Oma ruokailuastia ja -välineet pitää olla mukana. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ennen ruokailua lapset ja nuoret voivat osallistua ohjattuun toimintaan, joka alkaa kello 11. Ohjelmassa on esimerkiksi leikkejä, askartelua ja liikuntaa.

Setlementti Tampereen Wihreä Puu Tesomalla on mukana järjestämässä lapsille ohjelmaa sekä jakamassa ruokaa sovittuina päivinä.

Järjestäjänä toimii Tampereen kaupunki, ja toimintaa koordinoi Tampereen Me-talo. Puistoruokailu ja siihen liittyvät ohjatut toimintahetket ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä. Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.