Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Nakkifakiiri Karimi Jawad ja Mervi Janhunen.
Home » Uutisarkisto » Setlementti Tampere luopui makkarakioskista

Setlementti Tampere luopui makkarakioskista

Setlementti Tampere on myynyt vuosia pyörittämänsä Keskustorin Nakkifakiiri -toiminnan. Uusi yrittäjä on lapsena Afganistanista Suomeen muuttanut Karimi Jawad, joka ryhtyy myymään höyrymakkaratuotteita legendaarisesta kopista yhdessä vaimonsa Zohra Nasimin kanssa. Perheyritykseen on myös tarkoitus palkata avuksi työntekijöitä, jos kauppa käy.

Jawad kävi yhdistyksemme Nalkalan toimipisteessä sovittamassa nakkifakiirin valkoista työtakkia ja suikkaa sekä noutamassa kioskin pyörittämiseen tarvittavat välineet toiminnanjohtajamme Mervi Janhusen opastuksella.

– Minulla on grillialalta pitkä kokemus, ja olen hyvin innoissani, kun saan hoitooni näin kuuluisan myyntipaikan. Haluan kunnioittaa Nakkifakiirin perinteitä, mutta kehitettävääkin varmaan löytyy, Karimi Jawad sanoo.

Setlementti Tampereella on ollut ajoittain vaikeuksia saada fakiirin koppiin säännöllisemmin työntekijöitä, myös ilkivalta on aiheuttanut harmia ja ylimääräisiä kustannuksia.

– Keskitymme nyt jatkossa siihen, minkä osaamme parhaiten. Onneksi löytyi hyvä yrittäjä jatkamaan hienoa perinnettä, Mervi Janhunen iloitsee.