Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Paleface x Setlementti – 11-osainen podcast-sarja julkaistu

Paleface x Setlementti – 11-osainen podcast-sarja julkaistu

Setlementtiliitto palkitsi marraskuussa 2022 rap-artisti Palefacen Ihmisen puolella -palkinnolla (ent. Alli Trygg -palkinto). Palkitsemisen perusteena Setlementtiliitto katsoi, että työllään ja lyriikoillaan Paleface edistää setlementtiliikkeen arvoja: yhdenvertaisuutta, oikeudenmukaisuutta, moniarvoisuutta, syrjimättömyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Yhteistyö Setlementtiliiton ja Palefacen kanssa jatkui aktiivisena palkitsemisen jälkeen. Yhteisiä intressejä löytyi monipuolisesti. Paleface mm. kävi vierailuilla Tyttöjen ja Poikien Taloilla ja esiintyi setlementtien tapahtumissa.

Keväällä 2023 Setlementtiliitto käynnisti Palefacen aloitteesta podcast-yhteistyön. Autofiktio-podcast on Palefacen luotsaama podcast-sarja, jossa keskustellaan maaliskuussa 2023 ilmestyneen uuden Paleface-albumin teemoista, joita ovat mm. tytöille tarjolla olevat roolimallit, poikien ja miesten tunnepuhe, onnellinen yhteiskunta ja päihdeongelmat.

11-osaisessa podcast-sarjassa kuullaan vieraina useita setlementtiammattilaisia. Äänessä on Tyttöjen ja Poikien Talojen ammattilaiset, päihdetyöntekijät, kokemusasiantuntijat sekä Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

 

Kuuntele jaksot alta!

Mikä susta tulee isona?

Mikä susta tulee isona?

Paleface & Anniina Väisänen, Tyttöjen Talo, Loisto Setlementti

Saavatko tytöt olla mitä haluavat, vai ovatko he edelleen ennakko-odotusten vankeja? Sosiaalinen media on tuonut mukanaan valtavan määrän esikuvia ja samaistumispintaa, mutta samalla se on lisännyt paineita tulla hyväksytyksi ja huomatuksi. Miltä tyttöjen murheet näyttävät 2020-luvulla?

 

 

 

Miehet ei itke

Miehet ei itke

Paleface & Vili Saarnio, Poikien Talo, Loisto Setlementti

Mies nielee kyyneleensä ja hukuttaa tunteensa pulloon. Puhumattomuuden seuraukset on havaittu yhteiskunnassa ylisukupolvisina traumoina, jotka johtavat aina sota-aikoihin saakka. Isien taakka on kuitenkin alkanut hellittämään, sillä tunteita saa näyttää ja niistä voi puhua.

 

 

 

Jonain päivänä

Jonain päivänä

Paleface & Anni Pätilä, Sua varten somessa -tiimi, Loisto Setlementti

Tänä päivänä kiusaaminen ei rajoitu ainoastaan koulun seinien sisälle, vaan sosiaalisen median myötä kiusaaminen saattaa seurata nuorta aina kotiin saakka. Kiusaamiskokemuksista vaietaan, sillä kukaan ei halua ”vasikan” leimaa.

 

 

 

 

Etitään onnee

Etitään onnee

Paleface & Pentti Lemmetyinen, toimitusjohtaja, Setlementtiliitto

Asuuko Suomessa todellakin maailman onnellisin kansa? Tyytyväisen väestön lisäksi Suomesta löytyy myös vähäosaisuutta ja pahoinvointia, joka näkyy muun muassa yksinäisyyden ja syrjäytymisen kasvuna.

 

 

 

 

Kuuluisat viimeiset sanat

Kuuluisat viimeiset sanat

Paleface & Bob Malmi & Riku Siivonen, kirjailija

Kaiken alamaailman syövereistä tietävä Bob Malmi on Ihan tavallinen kokaiinikauppias -teoksen päähenkilö, joka on saapunut kirjan toisen kirjoittajan Riku Siivosen kanssa keskustelemaan Palefacen kanssa suomalaisesta huumerikollisuudesta. Millainen on kokaiinin matka pensaasta loppukäyttäjän sieraimiin ja kuka käärii rahat huumekaupassa?

 

 

 

Umpikujii

Umpikujii

Paleface & Jussi Kinnunen, päihdeterapeutti, kokemusasiantuntija, muusikko

Päihteet saattavat tuoda helpotusta pahaan oloon ja helpottaa. Lyhyestä ilosta joutuu kuitenkin maksamaan kovan hinnan, kun päihdekoukusta on vaikea pyristellä irti. Päihteet ovat osa myös taiteilijoiden elämää, jonka tietää erityisen hyvin päihdeterapeutti ja Freud Marx Engels & Jung -, sekä Hassisen kone -yhtyeiden basisti Jussi Kinnunen, joka on työskennellyt pitkään päihteidenkäyttäjien parissa.

 

 

 

Kuuntele koko sarja!

Kuuntele koko sarja!

Kuuntele koko 11-osainen sarja! Palefacen vieraina mm. Vuokko Hovatta, Gracias, Sonya Lindfors ja Stepa. Suoraa puhetta tiukoistakin aiheista – sydämellä.