Mitä setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi videomme: Naapurina setlementti!

Home » Uutisarkisto » Nollalinjalla jo viisi vuotta

Nollalinjalla jo viisi vuotta

 

Lähisuhdeväkivaltaa kohtaavia auttava kriisipäivystys Nollalinja täyttää viisi vuotta 19.12. 2021. Vuonna 2020 Nollalinjalle tuli lähes 20 000 puhelua. Tänä vuonna määrät ovat pysyneet korkeina.

– Korona-aika on selkeästi lisännyt myös paineita ihmissuhteissa ja se purkautuu väkivaltana tai väkivallan uhkana, toteaa Nollalinjan yksikönjohtaja Päivi Sinkkonen.

Myös huhtikuussa avattu Chat-palvelu on tuonut Nollalinjalle uusia asiakkaita, sillä aina väkivallasta puhuminen ei ole mahdollista puhelimessa. Chat-keskustelu mahdollistaa yhteydenotot puhelimen tai työkoneen ääreltä. Chat on auki arkipäivisin 9–15 osoitteessa nollalinja.fi.

Kriisipuhelimessa vastataan joulunakin läpi vuorokauden Nollalinjan kriisipäivystys on auki vuorokauden ympäri jokaisena vuoden päivänä numerossa 080 005 005. Joulunpyhinä monessa perheessä tilanteet kriisiytyvät. Myös joulun aikaan voi soittaa joka päivä.

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Nollalinjalla nähdään myös kaikkien Suomen turvakotien ajantasainen paikkatilanne, joten turvallista paikkaa tarvitsevat voidaan ohjata nopeasti turvakotiin.

Palvelua saa suomen ja ruotsin kielen lisäksi englanniksi, sekä tulkkauksen kautta arabian, darin, farsin, somalian, soranin ja venäjän kielillä.

Nollalinja on Setlementti Tampere ry:n tuottama palvelu, jonka rahoittaa oikeusministeriö ja jonka järjestämisestä vastaa THL.

Lisätietoja:

Päivi Sinkkonen

Nollalinjan yksikönjohtaja

050 327 4413

paivi.sinkkonen@setlementtitampere.fi

https://nollalinja.fi/