Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Nina Heino esittelee siniharmaaraidallista teostaan.
Home » Uutisarkisto » Nina Heinon taidetta esillä Nalkalan ala-aulassa

Nina Heinon taidetta esillä Nalkalan ala-aulassa

Nina Heino teostensa ääressä
Nina Heino käyttää erityylisissä teoksissaan useita tekniikoita.

Harrastajakuvataiteilija ja runoilija Nina Heino esittelee taidettaan Nalkalan toimipisteessämme avautuneessa näyttelyssä toukokuun loppuun 2024. Elämäni mittainen matka -nimisen näyttelyn kymmenestä erityylisestä työstä Heino pitää itselleen tärkeimpinä raidallisia akryyliteoksia, joissa hän kuvaa sairastumistaan ja kuntoutumistaan. ”Raidat ovat juttuni, näen niissä paljon mahdollisuuksia. Raidat kuvaavat tunteitani ja kokemuksiani, ne kertovat paremmista terveyden jaksoista, joiden välissä tulee taas takapakkia”, hän kertoo.

Lukiossa kuvaamataidosta tuli Nina Heinon tärkein oppiaine. Taideharrastus jäi kuitenkin elämänpyörteissä pitkälle tauolle, joka päättyi muutama vuosi sitten: Heino houkuteltiin mukaan Facebookissa julkaistuun vuoden 2020 joulukalenteriin, jonka teemana oli I’m a Lady – Naiseuteni. ”Minulta oli siinä mukana muistaakseni ainakin kolme työtä, joissa käsittelin kasvamista tytöstä naiseksi sekä lapsettomuutta.”

Maalauksissaan Heino hyödyntää useita tekniikoita. Nalkalan näyttelyn töissä hän on hyödyntänyt akryylin lisäksi pastelli-, akvarelli- ja tussivärejä osin niitä myös sekoittaen. Mukana on myös työväen opiston kursseilla syntyneitä teoksia. Ensi syksyksi Heinolla on tekeillä uusi näyttely Pispalan kirkon kirkontuvalle.

Nina Heino on tällä hetkellä vakavan masennuksen jälkeisessä kuntouttavassa työssä Setlementti Tampereessa. Hänen näyttelynsä on avoinna Nalkalan toimipisteen ala-aulassa maanantaista torstaihin kello 9–14. Taiteilija itse on paikalla tavattavissa ja kertomassa teoksistaan keskiviikkoaamupäivisin. Teokset ovat myynnissä omakustannushintaan kehystettynä tai ilman.