Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Mervi Janhunen-Ruusuvuori on valittu kansainvälisen setlementtiliiton IFS:n hallitukseen

Mervi Janhunen-Ruusuvuori on valittu kansainvälisen setlementtiliiton IFS:n hallitukseen

Setlementti Tampere ry:n toiminnanjohtaja Mervi Janhunen-Ruusuvuori on valittu kansainvälisen setlementtiliikkeen, International Federation of Settlements and Neighbourhood Centres (IFS), hallitukseen seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Janhunen-Ruusuvuori on koulutukseltaan YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä, työnohjaaja ja prosessikonsultti. Lisäksi hän on opiskellut työ- ja organisaatiopsykologiaa ja työelämän tutkimusta avoimessa yliopistossa sekä johtamisviestintää EMBA-johtamiskoulutuksessa.

Liki 30 vuoden työkokemus sosiaalialalla – sosiaalityöntekijänä, sosiaalialan kehittäjänä ja sosiaali- ja terveysjärjestössä johtajana – on koulinut hänestä kansalaisjärjestötyön asiantuntijan. Työnantajina on ollut eri kuntia, sosiaalialan osaamiskeskus ja setlementtiyhdistys. Setlementti Tampere ry:n palvelukseen hän tuli yhdeksän vuotta sitten toukokuussa 2014 ja marraskuusta 2018 hän on toiminut Pirkanmaan Setlementtipalvelut oy:n toimitusjohtajana.

Janhunen-Ruusuvuori on toiminut useissa kansalaisjärjestöissä teinivuosistaan lähtien. Myös vapaaehtoistyö, naisten oikeudet sekä ympäristökysymykset ovat lähellä hänen sydäntään. Jokaisen ihmisarvon kunnioittaminen ja tasa-arvo ovat hänelle tärkeimpiä arvoja. Janhunen-Ruusuvuori on myös äiti ja isoäiti, joka nauttii lukemisesta, metsäkävelyistä ja saunomisesta.

Suomalainen setlementtiliike on osa kansainvälistä setlementtiliikettä

IFS:n 30-jäseniseen hallitukseen valittiin myös toinen suomalainen; IFS:n puheenjohtaja ja Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen. Lemmetyinen on tuttu tamperelaisille, sillä hän oli vuonna 1994 perustamassa Setlementti Tamperetta.

Setlementti Tampere ry on yleishyödyllinen, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton, voittoa tavoittelematon yhdistys. Nykyisin yhdistyksessä työskentelee yli 70 työntekijää ja noin 150 vapaaehtoista. Setlementti Tampere on monialajärjestö, jonka kansalaistoiminta ja yhteisötyö tavoittaa satoja ihmisiä viikoittain. Apua on saatavilla myös erilaisiin vaikeisiin elämäntilanteisiin.

Suomen Setlementtiliitto ja Setlementti Tampere ry ovat IFS:n jäsenjärjestöjä. IFS on YK:n ja Euroopan neuvoston virallinen yhteistyöjärjestö, jolla on jäseniä lähes 40 maassa.

Setlementtiliike rakentaa tulevaisuutta, joka on syrjimätön ja yhdenvertainen. Se rakentaa yhteisöllisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaista ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa. Setlementtiliike on rohkeasti ihmisen puolella.