Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Home » Uutisarkisto » Kuvitustyöt tilauksesta Omillaan osuuskunnasta

Kuvitustyöt tilauksesta Omillaan osuuskunnasta

Kalle Siltanen tekee taidetta OmaPolku -yksikön taideateljeella, joka on osa Pirkanmaan Setlementtipalvelut oy:n toimintaa. OmaPolun yhteydessä toimii osuuskuntamuotoinen yritys, josta voi tilata muun muassa Siltasen kuvituksia. Yritys mahdollistaa tilaustyöt, palkanmaksun ja ylipäätään liiketoiminnan.

Omillaan on kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä perustama osuuskunta, joka työllistää kehitysvammaisia ja erityisen tuen tarpeessa olevia henkilöitä erilaisiin työtehtäviin. Tavoitteena on työelämäosallisuuden ja ansaintamahdollisuuksien kehittäminen sekä työelämää koskevan yhdenvertaisuuden edistäminen yhteiskunnassamme. Omillaan osuuskunnan työntekijät saavat tukea työskentelyynsä OmaPolun ohjaajilta.

Siltanen piirtää myyttiset hahmot kuviksi

Siltanen tuli OmaPolkuun kolme vuotta sitten, jolloin nuori mies etsi sopivaa taidekoulua läheltä Pirkkalaa. Siltanen pitää taideateljeeta taidekouluna, koska taideohjaajat – jotka ovat ammattitaiteilijoita – opastavat taiteen tekemisessä. OmaPolku on yksi niitä harvoja paikkoja, jossa erityistä tukea tarvitseva voi keskittyä tavoitteelliseen oman taiteen tekemiseen.

– Sain vaikutteita japanilaiselta taiteilijalta Shigeru Mizukilta, joka on lempi-innoittajani. Hänen Yokai kuvituksensa tekivät minuun vaikutuksen ja halusin itsekin piirtää, Siltanen kertoo.

Myös mangasarjat ja anime (japanilainen animaatio) ovat vaikuttaneet Siltasen omaan ilmaisuun. Hän tekee kuvansa akvarelliväreillä, hahmojen ääriviivat Siltanen piirtää vedenkestävillä tusseilla.

Siltasen arkipäivät tiistaista torstaihin kuluvat taideateljeella, maanantaisin ja perjantaisin hän on töissä ABC-asemalla. Oman taiteen ja tilaustöiden lisäksi hän on tehnyt värityskirjan, jonka Omillaan osuuskunta on kustantanut. Myös vapaa-ajallaan piirtävä Siltanen tutkii myyttejä sekä kansantaruja ja muokkaa ne kuviksi.

– Piirrän myyttisiä hahmoja: haltioita, keijuja, maahisia, henkiä ja demoneja sekä fantasiamaisemia. Haluan tehdä aikaa kestävää taidetta, joka säilyy sukupolvelta toiselle.

Tilaustyöt

Kalle Siltasen kuvitusta Setlementti Tampereen yhdenvertaisuuslupaus -julisteeseen

 

Setlementti Tampere ry tilasi Omillaan osuuskunnalta julisteen, jonka kuvitukset Siltanen piirsi. Vaikka tilaustyöt tehdään tilaajan toiveiden mukaan, näkyy niissä taiteilijan käden jälki. Siltanen on erityisen taitava piirtämään erilaisia ihmishahmoja.

Tilausprosessi lähtee liikkeelle siitä, kun asiakas ottaa yhteyttä osuuskuntaan. Osuuskunta miettii yhdessä taideohjaajien kanssa, kenelle tekijälle projekti sopisi. Seuraavaksi kysytään tekijän kiinnostusta, jonka jälkeen työ aloitetaan.

Omillaan osuuskunta tuottaa tilauksesta muun muassa kuvitustöitä, mediatuotantoja, verkkosivuja, logoja, taideteoksia, sisustustaidetta sekä kokemusasiantuntija- ja vertaisohjaajapalveluita.

Palveluita voit tilata osoitteesta info@omillaan.fi -osoitteesta tai www.omillaan.fi verkkosivulta löytyvän tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Työ- ja päivätoiminta – Setlementti Tampere