Mitä setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi videomme: Naapurina setlementti!

Irene Roivainen
Home » Uutisarkisto » Irene Roivainen yhdistyksen puheenjohtajaksi

Irene Roivainen yhdistyksen puheenjohtajaksi

Setlementti Tampereen hallituksen puheenjohtajaksi on valittu sosiaalityön professori (emerita), sosiaalineuvos Irene Roivainen.

Roivainen on ylpeä yhdistyksestä, joka on laajentunut vajaassa kolmessakymmenessä vuodessa Setlementti Naapurin yhteisösosiaalityön hankkeesta monialajärjestöksi. Yhdistyksen toiminnan kärkiä ovat nyt kohtaamispaikat eri puolilla kaupunkia ja monipuolinen väkivaltatyö.

Roivainen on jäänyt 2019 eläkkeelle määräaikaisen sosiaalityön professorin tehtävästä. Hän on toiminut Setlementtiliiton liittohallituksessa vuoteen 2014 asti, viimeksi liittohallituksen puheenjohtajana. Roivainen tuntee hyvin satavuotiaan setlementtiliikkeen historian ja sen voimavarat. Samalla hän suuntaa katseensa järjestöjen tulevaisuuteen.

– Meillä ei ole varaa jäädä omiin siiloihin. Tässä ajassa on tärkeää etsiä kumppaneita, toteaa Roivainen. – Tesoman hyvinvointikeskuksessa toimiva Yhteisökahvila OmaNaapuri on hyvä esimerkki julkisen sektorin, yksityisen palvelutuottajan ja kansalaisjärjestön välisestä yhteistyöstä.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Satu Laitinen, joka työskentelee Tammenlehväkeskuksen toimitusjohtajana.

Väistyvä puheenjohtaja Risto Karttunen jatkaa hallituksen jäsenenä. Karttunen toimi hallituksen puheenjohtajana 2016-2021. – Fiksu ja viisas Risto, kiitos kovasti sivistyksestä ja osaamisesta, kuvasi hallituksen jäsen Juha Santala osuvasti. Risto Karttunen palkittiin Setlementtiliiton kultaisella ansiomerkillä, koska hän on toiminut 10 vuotta setlementtiyhdistyksen luottamustehtävissä.

Setlementti Tampereen hallitus 2022

puheenjohtaja sosiaalityön professori (emerita), sosiaalineuvos Irene Roivainen

varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Satu Laitinen

Jäsenet:

Risto Karttunen

Juha Santala

Kirsi Gunther

Satu Laitinen

Seppo Lind

henkilöstön edustaja Mervi Talvitie

Varajäsenet: Olli-Pekka Ahtiainen, Sari Hosio

Setlementti Tampere on paikallinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö. Yhdistys tarjoaa avoimia ja maksuttomia matalan kynnyksen palveluja ja kohtaamispaikkoja. Toiminta on pääasiassa avustusrahoitteista. Yhdistyksessä työskentelee 80 sosiaali- ja terveydenhuollon ja kulttuurialan ammattilaista. Toiminnassa on mukana myös 200 vapaaehtoista. Yhdistyksen omistama yritys tuottaa kehitysvammaisille henkilöille päivä- ja työtoimintaa, nuorille aikuisille tukiasumista ja Kandela, terapia- ja työyhteisöpalveluja.

Lisätietoja:

Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toiminnanjohtaja

p. 050 4390535, mervi.janhunen-ruusuvuori@setlementtitampere.fi www.setlementtitampere.fi