Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Irene Roivainen
Home » Uutisarkisto » Irene Roivainen jatkaa puheenjohtajana

Irene Roivainen jatkaa puheenjohtajana

Setlementti Tampereen hallituksen puheenjohtajana jatkaa sosiaalityön professori (emerita), sosiaalineuvos Irene Roivainen.

Roivainen on ylpeä yhdistyksestä, joka on laajentunut vajaassa kolmessakymmenessä vuodessa Setlementti Naapurin yhteisösosiaalityön hankkeesta monialajärjestöksi. Yhdistyksen toiminnan kärkiä ovat nyt kohtaamispaikat eri puolilla kaupunkia ja monipuolinen väkivaltatyö.

Roivainen on jäänyt 2019 eläkkeelle määräaikaisen sosiaalityön professorin tehtävästä. Hän on toiminut Setlementtiliiton liittohallituksessa vuoteen 2014 asti, viimeksi liittohallituksen puheenjohtajana. Roivainen tuntee hyvin satavuotiaan setlementtiliikkeen historian ja sen voimavarat. Samalla hän suuntaa katseensa järjestöjen tulevaisuuteen.

– Meillä ei ole varaa jäädä omiin siiloihin. Tässä ajassa on tärkeää etsiä kumppaneita, toteaa Roivainen. – Tesoman hyvinvointikeskuksessa toimiva Yhteisökahvila OmaNaapuri on hyvä esimerkki julkisen sektorin, yksityisen palvelutuottajan ja kansalaisjärjestön välisestä yhteistyöstä.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Satu Laitinen, joka työskentelee Tammenlehväkeskuksen toimitusjohtajana. Juha Santalan tilalle uutena jäsenenä hallitukseen nousi Olli-Pekka Ahtiainen ja varajäseneksi hänen tilalleen Vesa Joutsen. Muilta osin hallituksen kokoonpano on viime vuoden kaltainen.

 

Setlementti Tampereen hallitus 2023

Puheenjohtaja sosiaalityön professori (emerita), sosiaalineuvos Irene Roivainen

Varapuheenjohtajana toimitusjohtaja Satu Laitinen

Jäsenet:

Olli-Pekka Ahtiainen

Kirsi Gunther

Risto Karttunen

Satu Laitinen

Seppo Lind

Henkilöstön edustaja Mervi Talvitie

Varajäsenet: Sari Hosio, Vesa Joutsen

Setlementti Tampere on paikallinen uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton monialajärjestö. Yhdistys tarjoaa avoimia ja maksuttomia matalan kynnyksen palveluja ja kohtaamispaikkoja. Toiminta on pääasiassa avustusrahoitteista. Yhdistyksessä työskentelee 80 sosiaali- ja terveydenhuollon ja kulttuurialan ammattilaista. Toiminnassa on mukana myös 200 vapaaehtoista. Yhdistyksen omistama yritys tuottaa kehitysvammaisille henkilöille päivä- ja työtoimintaa, nuorille aikuisille tukiasumista ja Kandela, terapia- ja työyhteisöpalveluja.

Lisätietoja:

Mervi Janhunen-Ruusuvuori, toiminnanjohtaja

p. 050 4390535, mervi.janhunen-ruusuvuori@setlementtitampere.fi www.setlementtitampere.fi