TÄMÄ SIVU EI OLE TOISTAISEKSI VOIMASSA!
Klikkaa logoa vasemmassa yläkulmassa päästäksesi Setlementti Tampereen viralliseen sivustoon.
Tietoa meistä

Tietoa meistä
Välitä! Seksuaaliväkivaltatyö on osa Setlementti Tampere ry:n Väkivalta- ja kriisityön yksikköä. Toimipiste sijaitsee Tampereella, mutta asiakkaaksi voi hakeutua mistä kunnasta tahansa. Konsultaatio, koulutukset ja verkossa toteutettavat palvelut ovat valtakunnallisia.
Välitä!:n palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia.
Välitä!:n toiminta alkoi Välitä!-hankkeena vuonna 2012. Välitä!-työ vakiintui osaksi Tampereen seudun palveluja vuonna 2016 RAY:n kohdennetun toiminta-avustuksen turvin. Toimintaa rahoittaa nykyisin STEA.
Välitä! on osa Setlementti Tampere ry:n Väkivaltatyön yksikköä. Setlementti Tampere ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka noudattaa Setlementtiliiton jäsenenä setlementtiarvoja.
Turvallisemman tilan periaatteet
- Olemme sitoutuneet noudattamaan voimassa olevia yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakeja, jotka on säädetty takaamaan jokaisen turvallisuus ja koskemattomuus.
- Turvallinen tila luodaan yhdessä.
Jotta jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi, noudatamme seuraavia periaatteita:
- Kaikki ovat tervetulleita sellaisena kuin ovat. Jokainen saa määrittää itsensä ja identiteettinsä juuri niin kuin haluaa. Vältämme oletuksia ja yleistyksiä.
- Kunnioitamme toisen fyysistä koskemattomuutta ja henkilökohtaista tilaa.
- Kaikilla on oikeus osallistua toimintaan yhdenvertaisesti. Emme kiusaa tai syrji ketään. Puhumme toisistamme positiivisesti ja toistemme rajoja kunnioittaen. Noudatamme vaitiolovelvollisuutta.
- Huolehdimme siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun omalla tavallaan. Kunnioitamme toisten mielipiteitä ja annamme puheenvuoron.
- Ei haittaa, jos teemme joskus virheitä. Kuuntelemme, opimme, kysymme ja vastaamme rakentavasti sekä reilusti, jotta avoin ilmapiiri säilyy.
- Pyydämme anteeksi, jos olemme loukanneet tahallisesti tai tahattomasti muita.
- Jos koet tai näet häirintää, epäasiallista kohtelua tai kiusaamista, kerrothan asiasta aina työntekijälle. Puutumme aina tietoomme tulevaan epäasialliseen kohteluun ja syrjintään.