Mitä kaikkea tukea vaille ihmiset jäisivätkään yhä kovemmaksi muuttuvassa yhteiskunnassa, jos meitä sosiaalialan järjestöjä ei olisi. Erilaista apua tarvitsevien määrä lisääntyy samalla, kun järjestöjen toimintaedellytyksiä kavennetaan rahoitusta karsimalla. Olemme tästä muutoksesta asiakkaittemme puolesta erittäin huolissamme. Siksi kampanjoimme kansalaisvaikuttamisen ja järjestöjen päivänä 1.10. kertomalla muutaman esimerkin avulla, kuinka moni jäisi vaille matalan kynnyksen tukea ja osallisuutta, jos meitä ei äkkiä olisikaan.
Väkivaltatyömme
380 jäisi vuosittain vaille kaikkiaan 36 ryhmässä saatua tukea väkivaltaan liittyvien kokemustensa käsittelyyn.
562 perhe-, seksuaali- tai kunniaväkivaltaan osallista ei saisi Väkivaltatyön yksikkömme tarjoamaa yksilö- tai parityömuotoista kriisiapua.
2243 sosiaalialan ammattilaista jäisi ilman tarjoamaamme väkivaltaan liittyvää koulutusta.
10 000 auttavalle Nollalinjalle soittanutta jäisi vaille kriisipäivystäjän vastausta.
19 000 ihmistä jäisi tavoittamatta väkivaltatyön netti- ja somekanavissamme.
(Nämä luvut ovat toteutumia edelliseltä vuodelta.)
Kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat
220 kehitysvammaista ja erityistä tukea tarvitsevaa nuorta ei pääsisi Voimavirta Talomme monipuoliseen ja osallistavaan tekemiseen mukaan.
106 erityistukea tarvitsevan vanhempaa jäisi vaille vertaistukea ja konsultointia.
1500 osallistumista järjestämiimme avoimiin tapahtumiin peruuntuisi.
Voimavirran vapaa-ajan talo ei enää olisi Tampereen ainoa kehitysvammaisille nuorille suunnattu matalan kynnyksen vapaa-ajan kohtaamispaikka, monelle heistä ainoa paikka tavata kavereita. Teatteri-NEO:n toimintaakaan ei olisi.
(Luvut ovat pyöristyksiä viime vuoden toteutumista.)
Kansainvälinen naisten tapaamispaikka
460 maahan muuttanutta naista ja 250 lasta jäisi vuosittain vaille osallistumisen kokemusta tai matalan kynnyksen neuvontaa ja tukeamme Naistarilla.
4600 osallistumiskertaa kaikkiaan 36 erilaisessa ryhmässä jäisi järjestämättä.
4700 kohtaamiskertaa puuttuisi Avoimen olohuoneemme tilasta, joka on tarjonnut turvallisen tilan ja yhteisön sosiaaliseen kanssakäymiseen ja vertaistukeen.
(Luvut ovat pyöristyksiä viime vuoden toteutumista.)
Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Setlementti Tampereen laajasta toiminnasta, johon voit tutustua näillä sivuillamme. Teemme työtä kaikkiaan 16 tiimin voimin.
Olemme mukana Setlementtiliiton sekä Pirkanmaan kansalaisjärjestöjen yhteisessä Jos meitä ei olisi -kampanjassa. Voit lukea lisää kampanjan perusteista Järjestötpirkanmaa.fi-verkkopalvelusta, jota ylläpitää kampanjaa Pirkanmaalla koordinoiva Artteli-kumppanuusyhdistys ry.