Mitä setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi videomme: Naapurina setlementti!

Home » Uutisarkisto » Kriisityöntekijöille töitä tarjolla

Kriisityöntekijöille töitä tarjolla

Haluatko työskennellä rohkeasti ihmisen puolella?
Setlementti Tampere on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimija. Setlementtiarvot ovat meille tärkeitä arkisessa työssämme. Setlementti Tampere on sitoutunut toimimaan syrjinnästä vapaana työpaikkana. Uskomme tasa-arvoisuuteen ja vaalimme moninaisuutta. Emme hyväksy rasismia.

Toimintamme ydintä on sosiaalinen työ, joka tukee ihmisten arkea ja kutsuu heitä yhteiseen kanssakäymiseen. Yhdistyksessä työskentelee noin 80 eri alojen ammattilaista ja sen toiminnoissa on mukana suuri määrä vapaaehtoisia, opiskelijoita ja harjoittelijoita. Työmme tavoittaa tuhansia ihmisiä vuosittain.

Nyt haemme joukkoomme kahta kokoaikaista määräaikaista työntekijää Väkivaltatyön yksikön seksuaaliväkivaltatyöhön.
Toinen työntekijä toimii 100 % työajalla kriisityöntekijänä Välitä! -seksuaaliväkivaltatyössä ja toinen työntekijä jaettuna kriisityöntekijänä Välitä! -työssä (50 %) sekä Välitä! Nuorten jatkohankkeessa (50 %). Työsuhteet alkavat mahdollisimman pian, viimeistään 1.4.2023, ja kestävät vuoden, päättyen viimeistään 31.3.2024.

Väkivalta- ja kriisityön yksikkö tarjoaa kriisiapua ja tukiryhmiä perheväkivallan, seksuaalisen väkivallan sekä kunniaan liittyvän väkivallan kokijoille, tekijöille ja heidän läheisilleen. Työtä tehdään puhelimessa, kasvokkain ja netissä. Lisäksi yksikkö konsultoi ja kouluttaa ammattilaisia ja tekee väkivaltaan liittyvää verkosto- ja vaikuttamistyötä. Yksikön Välitä! -seksuaaliväkivaltatyöryhmä keskittyy seksuaalisen väkivallan ehkäisytyöhön ja tarjoaa kohderyhmälleen kriisiapua sekä tukiryhmiä. Oikeusministeriön rahoittama Välitä! Nuorten jatkohanke (2023-2024) jatkaa Välitä! Nuorten hankkeen (2020-2022) työtä eli tekee kriisityötä seksuaaliväkivaltarikosriskissä olevien 15-29-vuotiaiden nuorten kanssa ja kouluttaa ammattilaisia.

Väkivaltatyön yksikössä työskentelee väkivaltatyön johtaja, 8 kriisityöntekijää ja 2 toiminnanohjaajaa. Nyt rekrytoitavat työntekijät toimivat osana Väkivaltatyön ja Välitä! -työn tiimejä. Nuorten jatkohankkeessa työskentelee nyt haettavan kriisityöntekijän lisäksi kokoaikainen projektikoordinaattori. Katso tarkemmin Väkivaltatyön yksikön, Välitä!:n sekä Nuorten hankkeen työstä: https://setlementtitampere.fi/palvelut/vakivaltatyo/.

Haettavana olevat työpaikat

1. Kriisityöntekijä
Tehtävät:
kriisityö seksuaaliväkivallan kokijoiden, tekijöiden ja läheisten kanssa
ryhmien ohjaaminen kasvokkain ja netissä
vapaaehtoistyön koordinointi
kouluttaminen
verkostotyö

Työntekijä vastaa myös osaltaan viestinnästä ja tilaisuuksien järjestämisestä sekä osallistuu yksikön kehittämistyöhön sekä toiminnan seurantaan ja arviointiin.

Edellytämme
-sosiaali- tai terveysalan vähintään amk-tason tai vastaavaa koulutusta
-trauma- ja kriisityön osaamista
-työkokemusta väkivaltatyöstä, erityisesti seksuaaliväkivaltatyöstä
-palvelujärjestelmän tuntemusta sekä kykyä verkostoitua
-ryhmän ohjaamisen taitoja
-setlementtiarvoihin sitoutumista

Arvostamme lisäksi seksuaalineuvojan tai -terapeutin koulutusta, väkivaltatyön menetelmäosaamista (mm. vakauttavat menetelmät), nettityön osaamista sekä kokemusta vapaaehtoisten kanssa toimimisesta. Odotamme työntekijältä myös joustavuutta, hyviä tiimityön taitoja sekä kykyä toimia erilaisissa verkostoissa.

2. Kriisityöntekijä Välitä! -seksuaaliväkivaltatyöhön ja Välitä! Nuorten jatkohankkeeseen
Tehtävät:
asiakastyö aikuisten seksuaaliväkivallan kokijoiden, tekijöiden ja läheisten kanssa
asiakastyö nuorten (15-29 v.) seksuaaliväkivallan tekijöiden ja heidän läheistensä kanssa
ryhmän ohjaaminen
työmenetelmien kehittäminen
kouluttaminen
verkostotyö

Työntekijä vastaa myös osaltaan viestinnästä ja tilaisuuksien järjestämisestä sekä osallistuu yksikön kehittämistyöhön sekä toiminnan seurantaan ja arviointiin.

Edellytämme
-sosiaali- tai terveysalan vähintään amk-tason tai vastaavaa koulutusta
-trauma- ja kriisityön osaamista
-työkokemusta väkivaltatyöstä, erityisesti seksuaaliväkivaltatyöstä
-kokemusta nuorten kanssa työskentelystä ja nuorten ryhmien ohjaamisesta
-palvelujärjestelmän tuntemusta sekä kykyä verkostoitua
-kouluttamistaitoja
-setlementtiarvoihin sitoutumista

Arvostamme väkivaltatyön menetelmäosaamista (erityisesti tekijätyön menetelmiä, esim. Uusi Suunta -ohjelma), joustavuutta, hyviä tiimityön taitoja ja kykyä toimia erilaisissa verkostoissa ja moniammatillisissa työryhmissä.

Tarjoamme haastavat tehtävät ammattilaisten työyhteisössä, säännöllisen työnohjauksen, kattavan työterveyshuollon sekä mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen.

Työ alkaa mahdollisimman pian, viimeistään 1.4.2023. Noudatamme Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja tehtävässä on lain mukainen koeaika. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).
Hakemus ja ansioluettelo viimeistään 5.3.12.2023 sähköpostitse: hakemukset@setlementtitampere.fi. Mainitsethan hakemuksessa kumpaa tehtävää haet.
Lisätiedot yksikönjohtaja Satu Hintikka p. 050 523 7313 pe 17.2. klo 9-10 tai ti 21.2. klo 15-16. Kutsumme osan hakijoista haastatteluihin, jotka pidetään 8.3.2023.