Mitä kansainvälinen setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso uusi IFS:n video: We’re Right Here!

Avoin toiminta

Home » Osallistu toimintaan » Setlementtitalot » Omavoima » Omavoima – Avoin toiminta

TÄMÄ SIVU EI OLE TOISTAISEKSI VOIMASSA!
Klikkaa logoa vasemmassa yläkulmassa päästäksesi Setlementti Tampereen viralliseen sivustoon.

Omavoiman avoin toiminta on matalan kynnyksen toimintaa, jossa mahdollistuu rento yhdessäolo, aktiivinen osallistuminen, tietojen ja taitojen jakaminen ja uuden oppiminen.

Tutustumistunnit

Tutustumistunnilla Omavoiman työntekijä kertoo kattavasti Omavoiman toiminnasta. Samalla pääset kurkistamaan, minkälaisissa tiloissa Omavoima toimii. Sinun on mahdollista esittää kysymyksiä neurokirjon piirteistä ja esittää toiveita toimintaamme liittyen. Tarvittaessa saat työntekijän ohjausta sinulle sopivaan toimintoon!

Tutustumistunnille voivat tulla kaikki asiasta kiinnostuneet – oli sitten itse neurokirjon piirteinen, vasta pohtimassa asiaa omalta kohdaltaan, työntekijä, ystävä tai läheinen!

Tutustumistunti on avointa toimintaa, eikä vaadi ilmoittautumista.

2024 SYKSYN TUTUSTUMISTUNNIT

torstai 22.8. kello 14:30-15:30

torstai 19.9. kello 14:30-15:30

torstai 24.10. kello 14:30-15:30

torstai 21.11. kello 14:30-15:30

torstai 4.12. ETÄ-tutustumistunti kello 17:00-18:00
Järjestämme toiveiden perusteella ensimmäisen etä-tutustumistunnin Teams-alustalla. Et tarvitse erillistä Teams-sovellusta osallistuaksesi, eikä tällekään tutustumistunnille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisäämme kutsulinkin google-kalenteriimme sekä tälle sivulle n. vuorokausi ennen tutustumistunnin ajankohtaa. Lisätietojen tarpeessa yhteyshenkilöt ovat Reetta ja Anabel.

Nepsy-info

Mitä neurokirjon diagnoosit ja niiden piirteet (ADHD, ADD, Autismikirjo) ovat ja miten ne näkyvät aikuisuudessa? Miksi neurokirjon aikuinen toimii tietyllä tavalla ja miksi elämässä on ajoittain haasteita? Miten nähdä ja hyödyntää neurokirjon piirteet vahvuutena?

Käymme läpi perustietoa siitä mitä neuropsykiatriset diagnoosit ja piirteistöt ovat sekä miten se näkyy aikuisuudessa. Tilaisuudessa asiantuntijat ja kokemusosaajat puhuvat yhdessä neurokirjosta, ja kävijöillä on mahdollisuus esittää kysymyksiä esiintyjille. Nepsyinfon sisältö on luotu yhdessä Omavoiman työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa.

Nepsy-infojen kohderyhmät ovat yli 18- vuotiaat henkilöt, joilla on neuropsykiatrisia piirteitä, heidän läheisensä ja ammattilaiset.

Työntekijöille osallistumishinta 30 euroa ja asiakkaille ilmainen.

SYKSYN 2024 NEPSY-INFOT

keskiviikko 4.9. kello 13:30-15:30

tiistai 19.11. kello 17:00-19:00

Ilmoittautuminen Nepsy-infoon

 

Teemaillat

Tällä hetkellä ei tulevia teemailtoja julkaistu!

Kiinnostaisiko sinua toteuttaa teemailta Omavoimassa? Ota yhteyttä Omavoiman työntekijöihin!

Kirjasto

Omavoiman kävijöiden hyödynnettävissä on yli 150 kirjaa sisältävä lainaamo, josta löytyy kirjoja liittyen aikuisen ADHD, autismin kirjoon, OCD ja Tourette. Lainattavissa on diagnooseihin liittyvää asiantuntijatietoa, elämänkertatekstejä sekä harjoituksia ja vinkkejä sisältäviä kirjoja. Lisäksi lainastosta löytyy oman hyvinvoinnin tukemiseen liittyvää aineistoa. 

Lainausohjeet löytyvät kirjastokaapista (Omavoiman eteisaulassa). Lainaan voit ottaa yhden kirjan kerrallaan, laina-aika kuukausi.